FILM EN TV
Voor televisie heeft Ruud van Megen meegeschreven aan vele dramaseries en comedies, waaronder de comedy "In voor- en tegenspoed" met Rijk de Gooyer in de hoofdrol, de advocatenserie "Pleidooi", de voetbalcomedy "All stars", de Net-5 serie "Meiden van de Wit" en de advocatenserie "Keyzer en de Boer". Bij deze laatste serie was hij hoofdauteur en scripteditor.
Keyzer & De Boer (11/06/2005)

Keyzer & De Boer Advocaten is een Nederlandse advocatenserie van de KRO en NCRV die van start is gegaan op 10 oktober 2005. De in Amsterdam opgenomen serie wordt uitgezonden door Nederland 1. Het eerste seizoen bestond uit 22 afleveringen, hierna werd de seizoenslengte gereduceerd tot 16 afleveringen.
Voor Keyzer en de Boer Advocaten was Ruud van Megen hoofdschrijver, scripteditor/format.

image
video fragmenten


Lees meer...
Meiden van De Wit (04/20/2002)

Plot

De serie gaat over een familiebedrijf. Nadat de directeur wordt vermoord, nemen zijn drie dochters het bedrijf over. Dat gaat met vallen en opstaan, want onverwachts krijgen de drie zussen met al hun besognes en onderlinge conflicten de leiding over de melkfabriek.

Roos de Wit is de oudste zus. Zij is getrouwd en moeder van twee pubers. Floor de Wit is de middelste zus, cynisch en zakelijk. Frédérique de Wit is de jongste zus van het stel. Zij valt op door haar losbandige gedrag.

 


Lees meer...
All Stars (12/20/2000)

De serie speelt zich af bij het terrein van de plaatselijke voetbalvereniging, Swift Boys genaamd, en gaat over één van de lagere elftallen en zijn spelers, dat al sinds hun vroegere jeugd elke zondag op het voetbalveld staat.

De aflevering “Alle Menschen werden Brüder” werd onderscheiden met een Emmy Award in 2000 en won de serie dat zelfde jaar tijdens het 40e Gouden Roos Festival de Zilveren Roos.


image
video fragmenten


Lees meer...

KARAKTER
NL/B – 1997 (120 min.)
Naar de novelle “Dreverhaven en Katadreuffe” (1928) en de roman “Karakter” (1938) van F. Bordewijk
Regie: Mike van Diem
Vertolkingen: Jan Decleir, Fedja van Huêt, Betty Schuurman, Tamar van den Dop, e.a.
Scenario: Mike van Diem i.s.m. Laurens Geels en Ruud van Megen


image
video fragmenten


Lees meer...
Pleidooi (05/06/1994)

Pleidooi was een Nederlandse advocatenserie van de AVRO die tussen 1993 en 1995 werd uitgezonden. In de serie stonden de gebeurtenissen centraal van een groep advocaten die gezamenlijk in een advocatenkantoor werken. Maria Goos schreef samen met Hugo Heinen en Pieter van de Waterbeemd de scripts. In het tweede seizoen kwamen er twee nieuwe schrijvers bij: Ruud van Megen en Rosan Dieho.
De veelgeroemde advocatenserie “Pleidooi” (AVRO),ontving de hoogste Nederlandse televisieprijs in 1994, de Nipkowschijf.


image
video fragmenten


Lees meer...

In voor- en tegenspoed was de titel van een Nederlandse komedieserie die werd uitgezonden door de VARA. De hoofdrol in deze serie was weggelegd voor Rijk de Gooyer als de notoire chagrijn Fred Schuit.


Lees meer...